Juridische brug

Spanje: strand of jungle?

Als Spanjekenner schudt u wellicht meewarig het hoofd. Spanje is natuurlijk het mooie, zonnige land met de prachtige stranden, maar wordt in figuurlijke zin soms een heus doolhof en zelfs een helse jungle voor Vlamingen en Nederlanders die hier wonen... Een andere taal, andere gewoonten, een andere manier van werken, talrijke hindernissen voor wie het Spaanse avontuur aangaat.

Niettegenstaande de integratie in de Europese Unie zijn de verschillen met Vlaanderen en Nederland groot, wat betreft rechtssysteem en ook vaak ongeschreven gewoonten. Via mijn dienstverlening wil ik de juridische brug slaan met Spanje voor Nederlandstaligen. Ik geef advies vanuit mijn ervaring met de specifieke problematiek van Vlamingen en Nederlanders die in Spanje wonen, ook met de cultuurverschillen, concreet op gebied van het recht.

U kunt bij mij terecht voor advies over juridische overeenkomsten. Ook voor preventie en onderhandelingen bij complexe juridische situaties kunt u beroep doen op mijn diensten. Voorbeelden uit de praktijk zijn huur en verhuring, aankoop, banken, verzekering, zaken doen en werken in Spanje. Allemaal situaties waarbij belangrijke juridische overeenkomsten worden ondertekend die verregaande gevolgen kunnen hebben. Vooraf advies vragen is altijd raadzaam.

Ook over fiscaal recht kunt u adviesvragen stellen.

Deze web gebruikt cookies om statistische gegevens te verzamelen over het surfgedrag van de gebruikers. Indien u verder surft, gaan we ervan uit dat u het gebruik van deze cookies aanvaardt. Meer informatie X SLUITEN